Varnar Teslaägare för autopilotfunktionen

Alexander Dobrindt är Tysklands transportminister. Foto: Michael Lucan/Creative Commons/Wikimedia Tesla måste sluta använda ordet autopilot, tycker den tyska transportministern Alexander Dobrindt. Att marknadsföra ordet autopilot...

Annons
Annons
Varnar Teslaägare för autopilotfunktionen
Alexander Dobrindt är Tysklands transportminister. Foto: Michael Lucan/Creative Commons/Wikimedia

Tesla måste sluta använda ordet autopilot, tycker den tyska transportministern Alexander Dobrindt. Att marknadsföra ordet autopilot innebär att många bilköpare tror att bilen kan köra helt själv.

Den tyska motsvarigheten till Transportstyrelsen har skrivit ett brev till Tesla med en förfrågan om att inte längre använda autopilot som marknadsföringsterm.

Teslas svar är att termen autopilot har använts i flygvärlden i flera decennier, och att termen inte automatiskt innebär att piloten inte behövs. Tesla svarar också att företaget alltid gjort klart att kunderna måste vara uppmärksamma även när de använder assistanssystemen.

”Precis som i ett flygplan minskar autopiloten arbetsbördan och lägger på ett extra säkerhetslager jämfört med helt manuell körning, när den används korrekt”, säger en talesperson på Tesla till Reuters.

Den tyska myndigheten har till och med skrivit brev till Teslaägarna för att varna dem om att bilen inte kan köra helt utan förarens hjälp.

Efter dödsolyckan som inträffade tidigare i år har Tesla uppdaterat autopiloten med ett säkerhetsläge

Mercedes har fått hård kritik för funktionen Drive Pilot som också har marknadsförts som ”självkörande”.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen