Nu öppnar klimatministern för att förbjuda fossilbilar

Just nu planerar flera länder någon form av förbud mot fossilbilar. Det handlar i så fall inte om att förbjuda bilarna från vägarna utan om...

Annons
Annons

Just nu planerar flera länder någon form av förbud mot fossilbilar. Det handlar i så fall inte om att förbjuda bilarna från vägarna utan om att förbjuda försäljningen av nya fossilbilar.

Nu öppnar klimatministern för att förbjuda fossilbilar
Klimatminister Isabella Lövin (MP). Foto: Fredrik Hjerling/Miljöpartiet

Nu ansluter sig också Sverige till listan av länder som skulle kunna införa ett förbud mot nya bensin- och dieselbilar. För Sverige skulle det i så fall kunna ske 2030, enligt klimatminister Isabella Lövin (MP).

”Det är en klar möjlighet att det kan bli så. Som klimatminister ser jag ingenting annat än att vi måste fasa ut de fossila bilarna”, säger hon till Aftonbladet.

Förbudet mot bensin- och dieselbilar skulle införas på EU-nivå, och Isabella Lövin säger att det skulle bli en stark signal till biltillverkarna om att ställa om till fossilfritt.

Hur kan vi göra Recharge bättre? Här har du chansen att tycka till om Sveriges nya sajt om elbilar och framtidens teknik.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen