Vattenfall satsar på fler laddstolpar med nytt nätverk – inCharge

Under tisdagen meddelade det svenska kraftbolaget Vattenfall att man med olika partners tänker fördubbla antalet laddstolpar i norra Europa. Att ladda sin elbil ska bli...

Annons
Annons

Under tisdagen meddelade det svenska kraftbolaget Vattenfall att man med olika partners tänker fördubbla antalet laddstolpar i norra Europa. Att ladda sin elbil ska bli mycket enklare, med hjälp av Vattenfalls laddnätverk ”inCharge”.

”Elbilsförare måste kunna lita på att det finns ett tillförlitligt och omfattande nätverk av laddare. Med denna satsning strävar vi efter att tillsammans med partners bygga ett av de största laddnäten i norra Europa. Dagens 2.732 laddpunkter i Sverige, Tyskland och Nederländerna kommer inom kort att mångdubblas,” säger Susanna Hurtig, Nordenchef för Vattenfall E-Mobility.

”Vattenfall hanterar betalflödena så att kunden får all sin förbrukade laddning på en faktura – och laddstationsägaren får intäkterna från laddningen,” fortsätter Susanna Hurtig. ”Vi hoppas med inCharge kunna underlätta för energibolag och andra att erbjuda elbilsladdning och samtidigt förenkla elbilslivet för förarna.”

Nytt är också att Vattenfall lanserar appen inCharge som ersätter den gamla appen ”Ladda Elbilen”.

”Med appen går det att betala direkt vid de snabbladdstationer som ingår i inCharge-laddnätet, du får information om var laddstationerna finns, om de är tillgängliga och vilken typ av laddning som erbjuds,” berättar Susanna Hurtig på Vattenfall.

Annons
Annons
Rulla till toppen