VW bekräftar nytt bilmärke – siktar rakt på Lynk

Mobilitet verkar vara modeordet nummer ett i bilbranschen just nu. Biltillverkarna har förstått att många inte bryr sig om bilen i sig, utan bara vill...

Annons
Annons

Mobilitet verkar vara modeordet nummer ett i bilbranschen just nu. Biltillverkarna har förstått att många inte bryr sig om bilen i sig, utan bara vill ta sig mellan A och B på smidigaste sätt.

Volvoägaren Geely har nyss lanserat ett helt nytt bilmärke i form av Lynk & Co, som ska bygga ”världens mest uppkopplade bil” som kan delas mellan olika personer.

Nu ska också Volkswagen jaga samma kunder med ett helt nytt bilmärke – och det ska premiärvisas redan inom två veckor.

Det nya märket ska alltså handla om mobilitet, vilket innebär att bilarna kanske inte nödvändigtvis säljs till privatpersoner i en bilhall, utan istället hyrs ut eller leasas och delas mellan olika personer. Det nya bilmärket ska använda teknik från resten av koncernen men det är oklart om det nya märket ska bestå av elbilar eller bilar med förbränningsmotor.

Det handlar inte nödvändigtvis om bilen i sig utan om mobilitetstjänsterna, enligt Johann Jungwirth, Volkswagenkoncernens digitala chef.

Huvudkontoret ligger i Berlin, en av platserna där också Lynk premiärvisades för några veckor sedan.

Volkswagen ska lansera flera elbilar under de kommande åren, bland annat en produktionsfärdig version av konceptbilen ID.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen