Ikea ska bygga laddstolpar vid alla varuhus: ”Jag är imponerad”

Foto: Håkan Dahlström/Creative Commons/Flickr Fler butikskedjor börjar inse att de också har ett ansvar för att få fler bilköpare att gå över till eldrift –...

Annons
Annons
Ikea ska bygga laddstolpar vid alla varuhus:
Foto: Håkan Dahlström/Creative Commons/Flickr

Fler butikskedjor börjar inse att de också har ett ansvar för att få fler bilköpare att gå över till eldrift – särskilt när butikerna ligger utanför stadskärnan. Att sätta upp snabbladdare för elbilar kan också vara smart rent pr-mässigt.

Ikea ska instellera snabbladdare vid alla varuhus i Norge, skriver Norsk Elbilforening. Laddstolparna drivs av Fortum.

Ikea ska bygga laddstolpar vid alla varuhus:
Vidar Helgesen är Norges klimat- och miljöminister. Foto: Line Håland Aaltvedt/Creative Commons/Wikimedia

”Jag är imponerad av Ikea, inte bara för att de öppnar en laddstation utan för att detta är en del av ett mer generellt hållbarhetstänk. Jag hoppas fler företag följer det här och bidrar till att bara nollutsläppsbilar säljs i Norge 2025″, säger klimat- och miljöminister Vidar Helgesen.

Även om han alltså berömde laddstationen tyckte han samtidigt att Ikea borde se över utsläppen från leveranslastbilarna, som ofta är dieseldrivna.

I Sverige har Ikea som mål att erbjuda ”semisnabba” laddplatser för elbilar vid alla varuhus senast den sista augusti 2017. Exakt vad det innebär i form av laddhastighet är inte klart.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen