Hajpade elbilen får mycket beröm – men provturen avslöjar en pinsam miss

Förutom Tesla Model 3 är Chevrolet Bolt den elbil som hajpats upp mest de senaste åren. Vi har redan skrivit om de första provkörningsrapporterna av Chevrolet...

Annons
Annons
Hajpade elbilen får mycket beröm – men provturen avslöjar en pinsam miss

Förutom Tesla Model 3 är Chevrolet Bolt den elbil som hajpats upp mest de senaste åren. Vi har redan skrivit om de första provkörningsrapporterna av Chevrolet Bolt men nu har också amerikanska Consumer Reports tagit en närmare titt på Bolt.

Det allra bästa är räckvidden som uppges till 38 mil i den amerikanska EPA-körcykeln och som brukar vara hyfsat realistisk. Bolt har snabbladdning och eftersom den utvecklats som en elbil redan från början är paketeringen riktigt smart, med gott om utrymme och smidigt insteg.

Däremot har Bolt inte alls den vill ha-faktor som Tesla kan stoltsera med – Bolt är helt enkelt inte lika cool. Och när Consumer Reports ändå är inne på nackdelarna är det riktigt dåligt att smarta säkerhetssystem som autobroms inte är standard. Det är tillval, och köparen måste välja den dyrare Premier-modellen (+4.285 dollar) för att ens kunna välja paketet.

Chevrolet Bolt ska säljas som Opel Ampera-e i Sverige med säljstart 2018.

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen