Slutkört för de självkörande Volvobilarna – för den här gången

Det har varit turbulent kring Ubers självkörande bilar som skulle testköras i San Francisco. Bilarna sattes i trafik med en mänsklig förare bakom ratten för...

Annons
Annons

Det har varit turbulent kring Ubers självkörande bilar som skulle testköras i San Francisco. Bilarna sattes i trafik med en mänsklig förare bakom ratten för säkerhets skull.

Men Uber stötte snabbt på problem. Trafikmyndigheten i Kalifornien ville sätta stopp för försöken men Uber fortsatte köra med argumentet att Teslas bilar med autopilot ju får köra på allmän väg.

Nu väljer dock Uber att stoppa försöken, efter ett möte med justitieministern och trafikmyndigheten, som har dragit tillbaka tillstånden för de ”självkörande” Volvo XC90-bilarna i pilottestet.

Uber ska försöka testköra bilarna någon annanstans och tänker inte komplettera sin ansökan till trafikmyndigheten i Kalifornien för att fortsätta köra där.

En av XC90-bilarna filmades när den körde mot rött, men Uber hävdade att det var en mänslig förare som ansvarade för körningen vid tillfället (dock utan att visa några bevis).


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen