Så brutalt snabb är nya racingversionen av Tesla

Elon Musk jagar ständigt hundradelar för att göra Teslas modeller snabbare. Det senaste budet är en mjukvaruuppgradering som gör Model S P100D ännu kvickare – den...

Annons
Annons

Elon Musk jagar ständigt hundradelar för att göra Teslas modeller snabbare. Det senaste budet är en mjukvaruuppgradering som gör Model S P100D ännu kvickare – den ska klara 0–60 mph (96 km/h) på 2,4 sekunder.

Efter premiärvisningen av Faraday Future FF 91, där demobilarna var ”avklädda” interiört, har Elon Musk också hintat om att en strippad Model S skulle kunna bli ännu snabbare.

Så brutalt snabb är nya racingversionen av Tesla

Racingversionen av Tesla Model S blir förstås ännu snabbare. Ryggraden i Electric GT-serien är en racepreppad version av Tesla Model S P100D som nu är officiell, och där ingenjörerna har sänkt vikten med 500 kilo jämfört med produktionsversionen.

Resultatet är en accelerationstid till 100 km/h på 2,1 sekunder. 0–96 km/h går på två sekunder blankt. Bilen har 585 kW (796 hästkrafter) och ett vridmoment på 995 Nm.

Electric GT-versionen av Model S har också racingdäck från Pirelli, uppdaterad fjädring och aerodynamik och en interiör som verkligen andas back to basics – även om den stora 17-tums infotainmentskärmen fortfarande finns kvar!


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen