Nissan e-Power närmar sig – nya modeller utan laddkontakt

Nissans beslut att börja bygga elbilar med räckviddsförlängare, i form av en liten bensinmotor, har väckt en hel del reaktioner. Många Rechargeläsare verkar tycka att...

Annons
Annons

Nissans beslut att börja bygga elbilar med räckviddsförlängare, i form av en liten bensinmotor, har väckt en hel del reaktioner. Många Rechargeläsare verkar tycka att Nissan ska fortsätta fokusera på helt eldrivna bilar men i november lanserades Nissan e-Power, en ny teknik som ska förlänga räckvidden med hjälp av en förbränningsmotor.

Nästa modell som får ta del av e-Power-tekniken blir förmodligen nya generationen Nissan Juke, som ska presenteras på bilsalongen i Tokyo i höst, skriver Car and Driver. Designsuven Nissan Juke är sju år gammal och det är hög tid för en ersättare. Med tanke på hur populära suvarna har blivit, och inte minst i den mindre storleksklassen, är det inte konstigt att Nissan väljer Juke.

Designen kommer förmodligen hämta inspiration från konceptbilen Nissan Gripz från 2015.

Nissan e-Power har en 1,2-liters trecylindrig bensinmotor. En egenhet med det här systemet är att bilen, till skillnad från konkurrenter med liknande teknik, inte har något ladduttag alls. Bilen kan inte laddas utan bara tankas med bensin. Batteripaketet ska ha ungefär en tjugondel av batterikapaciteten i elbilen Nissan Leaf.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen