Nytt nätverk med snabbladdare i Europa

Det finns en hel del osäkerhet bland bilköparna kring laddningen av elbilar – framför allt på långresor. Bara i Sverige finns flera aktörer som erbjuder...

Annons
Annons
Nytt nätverk med snabbladdare i Europa

Det finns en hel del osäkerhet bland bilköparna kring laddningen av elbilar – framför allt på långresor. Bara i Sverige finns flera aktörer som erbjuder snabbladdning.

Men det händer mycket på den här fronten. För att snabba på omställningen har flera företag gjort det enklare och mer enhetligt att ladda sin elbil på de olika stationerna de senaste åren, och nu går startskottet för Open Fast Charging Alliance, en grupp med fem europeiska snabbladdningsnätverk.

Målet är att skapa ett enhetligt laddnätverk i hela Europa som ska gynna alla elbilister oavsett märke.

”Det står klart att alla stora bilmärken nu jobbar på elbilar som kan köra minst 400 kilometer. Det är viktigt att de här bilarna kan laddas i ett bekvämt, europeiskt nätverk med snabbladdningsstationer med tillräckligt mycket kraft”, står det i pressmeddelandet.

Tyvärr finns det fortfarande inget svenskt företag med i samarbetet men Norge, Nederländerna, Frankrike, Österrike och Schweiz är med. Totalt handlar det om fler än 500 snabbladdare i sex länder.

Här är länderna som är med i samarbetet

Fastned (Nederländerna)
Sodetrel (Frankrike)
Smatrics (Österrike)
Grønn Kontakt (Norge)
Gotthard Fastcharge (Schweiz)


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen