Hyundai Ioniq får livstids batterigaranti – men inte i Sverige

Lång garantitid har blivit ett vapen att ta till i jakten på nya bilköpare. Det kan handla om en vanlig nybilsgaranti som sedan förlängs med...

Annons
Annons

Lång garantitid har blivit ett vapen att ta till i jakten på nya bilköpare. Det kan handla om en vanlig nybilsgaranti som sedan förlängs med en ”begränsad garanti” under ytterligare några år.

På elbilar och hybrider finns en särskild garanti för batterierna. För många bilmärken är den på åtta år eller 20.000 mil.

Hyundai testar en lite annorlunda lösning i USA: den livstidsgaranti som har funnits på tidigare modeller gäller nu också för de tre olika versionerna av Hyundai Ioniq: som hybrid, som laddhybrid och med eldrift.

Ioniq-köparna får alltså livstidsgaranti på batterierna oavsett vilken version de väljer, men den gäller inte för degradering av batteriet – alltså när batteriet börjar tappa kapacitet med tiden – utan enbart för fel på själva batteriet. Taxibolag och hyrfirmor omfattas inte heller.

Om batteriet går sönder byts det ut, och det gamla batteriet återvinns.

Men den här nyheten gäller alltså i USA. För svenska kunder är det fortfarande 20.000 mil eller åtta års batterigaranti som gäller, enligt Tobias Joelsson, pr- och kommunikationschef på Hyundai i Sverige.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen