Ny laddkorridor börjar byggas i år – upp till 350 kW

Fortum ska bygga en ”korridor” med snabbladdare som går mellan Oslo, Stockholm och Helsingfors. En intressant detalj är att laddarna placeras ut med hänsyn till...

Annons
Annons
Ny laddkorridor börjar byggas i år – upp till 350 kW

Fortum ska bygga en ”korridor” med snabbladdare som går mellan Oslo, Stockholm och Helsingfors.

En intressant detalj är att laddarna placeras ut med hänsyn till de kommande elbilarna med räckvidd på över 30 mil, som är på väg ut på marknaden.

Snabbladdarna ska leverera mellan 150 och 350 kW och de första stolparna ska sättas upp under 2017. Gissningsvis går laddkorridoren längs E18 från Värmland mot Stockholm.

Fortum ska också ha ”rekryterat personal med omfattande operativ erfarenhet av att bygga Teslas nätverk av Superchargers i Norge”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

450 av de 1.200 laddstationer som idag ingår i Fortum Charge & Drive är snabbladdare med kapacitet på 50 kW. De nya laddarna blir alltså betydligt snabbare, men det kräver också att bilen kan ta emot så mycket ström.

”Nu är det dags att ta Charge & Drives nätverk till nästa nivå så att elfordonens fulla potential kan göras tillgänglig för kunderna”, säger Markus Hökfelt, chef för Fortum Charge & Drive.

Tidigare i veckan kom beskedet att Mercedesägaren Daimler och BMW investerar i ett nytt snabbladdningsnätverk i Europa med kapacitet på hela 400 kW.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen