Dyrare att bli Teslaägare – instegsmodellen försvinner

Instegsbiljetten för att bli Teslaägare blir snart lite dyrare. Tesla väljer att ta bort den billigaste versionen av Model S med 60 kWh-batteri, som kostar...

Annons
Annons

Instegsbiljetten för att bli Teslaägare blir snart lite dyrare. Tesla väljer att ta bort den billigaste versionen av Model S med 60 kWh-batteri, som kostar 918.000 kronor i Sverige (59.000 kronor mer med fyrhjulsdrift).

Den nya instegsmodellen blir Tesla Model S med 75 kWh-batteri som kostar 994.300 kronor, eller 1.053.300 kronor med fyrhjulsdrift.

Tesla Model S 60 hade i själva verket ett 75 kWh-batteri som var ”mjukvarulåst” till 60 kWh. Köparna kunde låsa upp hela kapaciteten, alltså 75 kWh, för en extrakostnad.

Nyheten avslöjades av Electrek och Tesla skriver i en kommentar att 60-modellen tas bort för att ”förenkla orderprocessen för våra kunder”. Sista datumet att beställa Tesla Model S 60 blir den 16 april men de Teslaägare som har en Model S 60 kommer kunna uppgradera till 75 kWh även i fortsättningen.

Tesla ska börja producera Model 3 senare i år och det ryktas om att instegsversionen av den får ett batteripaket som är mindre än 60 kWh, men de dyrare varianterna kan få större batteripaket än så, och då kan det här beslutet vara ett sätt för Tesla att se till att modellerna inte krockar.

Annons
Annons
Rulla till toppen