Den här Chevroletsäljaren har inte riktigt förstått hur nya elbilen Bolt fungerar

Det är inte alltid så lätt att veta hur tekniken under skalet på nya bilar fungerar. Men man kan ju i alla fall tycka att...

Annons
Annons
Den här Chevroletsäljaren har inte riktigt förstått hur nya elbilen Bolt fungerar

Det är inte alltid så lätt att veta hur tekniken under skalet på nya bilar fungerar. Men man kan ju i alla fall tycka att återförsäljaren som faktiskt säljer bilen borde ha koll…

Chevroletsäljaren i Rockville, Maryland har en reklamfilm för nya Bolt där speakerrösten stolt påpekar att elbilen kan krama ur den sista kilometern ur en droppe bränsle, skriver Jalopnik. Problemet är bara bilen inte har någon förbränningsmotor och därmed inte heller behöver någon bensin.

Den här frågan tar återigen upp ämnet med bra och dåliga säljare. Chevrolet Bolt är en ny typ av bil att sälja för många återförsäljare och den lockar delvis en ny typ av bilägare. Återförsäljaren måste ha koll på tekniken och på hur bilen ska servas – annars kommer inte omställningen till eldrift gå särskilt smärtfritt.

Men det kan också vara ett enkelt misstag som inte alls återspeglas i hur mycket säljaren kan om bilen. Eller kanske ett knep för att få publicitet?

Chevrolet använder inte samma återförsäljarmodell som Tesla utan säljarna är fria att sätta sina egna priser. Det har inneburit stora rabatter på Bolt hos en del säljare – i vissa fall uppemot 40.000 kronor i rabatt, skriver Automotive News, trots att bilen nyss lanserats.

Observera: Filmen verkar ha tagits bort från Youtube sedan artikeln publicerades.

Annons
Annons
Rulla till toppen