Tesla visar snyggare solcellspaneler

Det är som bekant inte bara elbilar som gäller för Teslachefen Elon Musk. Vid sidan om det skickar han upp raketer i rymden med företaget...

Annons
Annons

Det är som bekant inte bara elbilar som gäller för Teslachefen Elon Musk. Vid sidan om det skickar han upp raketer i rymden med företaget SpaceX, han har startat ett tunnelborrningsföretag och förra året tog Tesla över solenergiföretaget SolarCity.

Målet med det är att Tesla ska bli ett ”energiföretag för hemmet”, och alltså erbjuda både solceller, hembatterier och själva bilen. Batteriet lagrar energi när solen skiner, energi som sedan kan användas när solcellerna snappar upp mindre energi – exempelvis vid regnigt väder.

Tesla visar snyggare solcellspaneler

I oktober visade Tesla upp ”osynliga” solpaneler som täcker hela husets tak. Men för villaägare som inte vill bygga om hela taket kommer nu en ny lösning i form av mer diskreta och skräddarsydda solcellspaneler, som byggs av Teslas batteripartner Panasonic.

Teslas nya solcellspaneler ska skapa ett integrerat och lättskött energisystem tillsammans med hembatteriet Powerwall. En modul ligger på 325 watt och panelerna ska börja byggas till sommaren. Det finns inga specifikationer än men enligt Tesla ska panelerna ”överträffa industristandarden för hållbarhet och livslängd”.

Tesla visar snyggare solcellspaneler
Andra upplagan av Teslas hembatteri Powerwall kostar 61.000 kronor (72.200 kronor med installation) och har en kapacitet på 14 kWh. Tanken med Teslas energisystem är att villaägarna ska bli självförsörjande när det gäller elektricitet.
Annons
Annons
Rulla till toppen