Testet klart: Så nöjd är polisen med att köra elbil

Polisen har kört igång tester av elbilar i vissa delar av verksamheten, och nu har bilarna utvärderats. Resultatet är positivt – elbilarna kommer finnas kvar och...

Annons
Annons

Polisen har kört igång tester av elbilar i vissa delar av verksamheten, och nu har bilarna utvärderats. Resultatet är positivt – elbilarna kommer finnas kvar och polisen ska köpa in fler.

Det är i storstadsområdena som elbilarna funkar bäst, tycker polisen, som testkört bilarna i regionerna Stockholm, Väst och Syd. Det har inte handlat om utryckningsbilar utan om bilar för administrativ och civil verksamhet, som resor till möten och transporter till häkten och förhör.

Polisen har de senaste åren köpt in många dieselbilar men framöver kan det alltså bli ändring på det. På Volvo märks det av en tydlig ökning av beställningarna av bilar med andra bränslen.

”Reaktionerna har varit övervägande positiva, med vissa reservationer för räckvidd och teknikförståelse. Alla verksamheter som testat elbilarna vill fortsätta att använda dem”, säger projektledaren Henrik Långmark i ett pressmeddelande.

Enligt honom har det funnits en viss oro för att elbilarna inte ska ha tillräcklig räckvidd. Att åka längre sträckor kan kräva en del planering, och polisen ska göra en marknadsundersökning för att försöka ta reda på om polisen kan få mer räckvidd för pengarna som återstår i projektet.

Annons
Annons
Rulla till toppen