Nya spionbilder visar Tesla Model 3-interiören

Produktionsstarten för Tesla Model 3 kommer allt närmare. Teslachefen Elon Musk har lovat att den hajpade elbilen ska börja byggas i juli och alldeles nyligen släppte...

Annons
Annons

Produktionsstarten för Tesla Model 3 kommer allt närmare. Teslachefen Elon Musk har lovat att den hajpade elbilen ska börja byggas i juli och alldeles nyligen släppte Tesla en ny jämförelse mellan Model S och Model 3, för att visa på skillnaderna modellerna emellan.

Det dyker ständigt upp nya spionbilder på prototyper av Tesla Model 3 i olika färger. Tesla verkar testköra prototyperna en hel del inför produktionsstarten. Nu har en ny laddning bilder publicerats i Tesla Model 3-klubben på Facebook och vi får en tydligare bild av hur interiören kommer se ut.

Nya spionbilder visar Tesla Model 3-interiören

Interiören har väckt en hel del känslor: på Teslas första event visades Model 3-interiören upp, men inte den färdiga versionen. Det står i alla fall klart att Model 3 får en enda centralt monterad och liggande 15-tumsskärm för både instrument och infotainmentsystem, till skillnad från Model S som har separata skärmar och en större, stående skärm för infotainmentsystemet.

Vissa verkar tycka att interiören är alldeles för avskalad medan andra gillar den minimalistiska designen. En av få skillnader mellan den här prototypen och bilen som Elon Musk visade upp på Model 3-eventet är att ratten har blivit treekrad istället för tvåekrad.

Nya spionbilder visar Tesla Model 3-interiören

Bilen har ett prylfack och två mugghållare, men verkar till synes inte ha några fysiska knappar alls – åtminstone inga som syns tydligt på bilden. Nya bilar brukar alltid ha vissa fysiska knappar för till exempel varningsblinkers men här är den i alla fall inte placerad synligt högt upp på mittkonsolen.

Det verkar också som att Tesla gjort sig av med den rattmonterade växelväljaren från Mercedes och bytt ut den, men det får vi titta närmare på när bilen är helt officiell. En annan detalj vi lägger märke till är att det inte finns några klassiska ventilationsutblås utan en enda ”glipa” som släpper ut luft.

Det finns en hel del kommentarer om karosspassningen. Vissa paneler sitter riktigt illa på den här prototypen, men det är alltså en prototyp och förhoppningsvis är karossgliporna betydligt mindre på produktionsbilen.

Här kan du läsa allt vi vet idag om Tesla Model 3 inför premiären.

Nya spionbilder visar Tesla Model 3-interiören
Nya spionbilder visar Tesla Model 3-interiören
Nya spionbilder visar Tesla Model 3-interiören

Foto: Thomas Preisler/Facebook

Annons
Annons
Rulla till toppen