Nevs InMotion koncept visar en självkörande och delad framtidsbil

Nevs InMotion koncept visar en självkörande och delad framtidsbil
Nevs InMotion är helt autonom, därför är interiören helt anpassad till passagerarna. Endast en dörr behövs.

På CES Asia 2017 i Shanghai visar Nevs upp en glimt av framtiden, som kanske inte är alltför långt borta. Nevs InMotion-koncept är en helt självkörande bil och därför finns bara utrymme för passagerare. Den flexibla interiören kan anpassas efter personliga behov.

"Den här designen har startat från ett interiör-perspektiv," säger Jonas Hernqvist som är sälj- och marknadschef hos biltillverkaren Nevs i Trollhättan. "Tanken är att vi ska visa hur folk kan få det bättre genom att ge deras transporter ett större värde, i stället för att kasta bort en massa tid på att sitta bakom ratten kanske i timtal bara för att ta sig igenom en storstad. Det är därför vi visar upp det här flexibla och användarvänliga konceptet, ett unikt grepp i en mycket elegant design. Det här liknar inget annat."

Nevs InMotion har en stor sidodörr, mot trottoaren. Några fler dörrar behövs inte. Eftersom InMotion är helt autonom kan den lämna sina passagerare på en plats och sedan själv köra iväg och parkera på ett annat ställe – eller delas för att utföra andra transportuppdrag. Genom att bilarna delas behövs det färre bilar, vilket förbättrar miljön i stadskärnan och ger mer effektiva mobilitetslösningar.

På CES Asia 2017 i Shanghai visar Nevs också upp sina två nya elbilar 9-3 och 9-3X. Elbilarna är utvecklade i Sverige.

Biltillverkaren Nevs ska bli ett företag som erbjuder mobilitetslösningar och för att underlätta övergången inleder man ett samarbete med Microsoft:

"Microsoft, med deras stora kunnande och breda erfarenhet av digitala tjänster, kommer att ha en viktig roll i Nevs övergång från att vara en elbilstillverkare till att bli ett företag som erbjuder mobilitetslösningar", säger Mattias Bergman, vd på Nevs.

"Vi ser fram emot ett djupare samarbete inom områden som uppkoppling av bilar, molntjänster och artificiell intelligens för att skapa nya möjligheter för framtidens fordonsindustri. Vi är mycket entusiastiska över att vi nu får arbeta tillsammans med en partner som delar visionen av en mer hållbar framtid. Detta är ett partnerskap som kommer att öppna för banbrytande lösningar som verkligen formar framtidens mobilitet."

Inredningen ska vara flexibel och kunna anpassas efter passagerarnas behov.

Autonoma bilar innebär stora fördelar i städerna då de kan parkeras utanför stadskärnan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Den här framtidsbilen tror jag på!
Ja
58
48
Nej