Nissan säljer elbilen Leaf med… gratis bensin?

Nissan har kört igång en lite udda reklamkampanj för elbilen Leaf i fem stater i nordöstra USA. Vissa bilägare som svänger in på macken för...

Annons
Annons

Nissan har kört igång en lite udda reklamkampanj för elbilen Leaf i fem stater i nordöstra USA. Vissa bilägare som svänger in på macken för att tanka får bensinen betald – för att göra reklam för elbilen Leaf.

Det här låter som en tankevurpa men det finns en tanke bakom kampanjen som går under namnet Kick Gas. Nissan vill att bilägarna ska få uppleva hur det känns att inte behöva betala för bensin. Den friheten har elbilsägare, och Nissan vill därför försöka locka över bensinbilsägarna till elbilssidan.

Elbilsägare behöver förstås inte betala för bensin, men bränslet (alltså strömmen) är heller inte gratis, även om bränslekostnaden för en elbil oftast är en bråkdel av vad den är för motsvarande bensinbil.

Bilägarna i Maryland, New Jersey, New York, Massachusetts och Connecticut kan alltså få en full tank utan kostnad och det lär de komma ihåg nästa gång de ska byta bil.

Nissans bensinkampanj kördes redan för fyra år sedan och gör nu alltså comeback. Vi har dock inte snappat upp några tecken på att Nissan skulle planera något liknande i Sverige.

”Nissan är pionjärer inom massproducerade elbilar och bygger stadigt ut laddinfrastrukturen i landet. Vi fortsätter den traditionen genom att uppmuntra bilisterna att skippa bensinen och gå över till en helt eldriven livsstil”, skriver Nissan i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Rulla till toppen