Elbilar ger tusentals nya jobb på Jaguar Land Rover

Det kommande året ska Jaguar/Land Rover-koncernen anställa uppemot 5.000 personer. Drygt 1.000 av dem ska jobba med mjukvara, elbilsutveckling och självkörande bilar. Resterande 4.000 personer ska...

Annons
Annons

Det kommande året ska Jaguar/Land Rover-koncernen anställa uppemot 5.000 personer. Drygt 1.000 av dem ska jobba med mjukvara, elbilsutveckling och självkörande bilar. Resterande 4.000 personer ska jobba med tillverkning och de allra flesta hamnar i Storbritannien.

Land Rover har knappast legat i framkant hittills när det gäller elbilar, men Jaguar har stora planer på eldrivna suven I-Pace som ska visas upp i produktionsfärdigt skick i höst och börja säljas strax därefter. Den får ett batteripaket på 90 kWh och en officiell räckvidd på 50 mil enligt den europeiska NEDC-körcykeln.

Även om Jaguar I-Pace ska byggas i Österrike hos Magna Steyr behöver koncernen alltså anställa tusentals personer för att snabba på utvecklingen av nya modellgenerationer och teknik. Beslutet är också viktigt för Storbritannien efter Brexit.

”Vi är på jakt efter nästa generations talanger i världsklass inom elektronik och mjukvara”, uppger JLR.

”Biltillverkare som Jaguar Land Rover accelererar omställningen till elbilar och hybrider. De har hittills varit för långsamma att gå in på den snabbväxande elbilsmarknaden och måste nu hinna ifatt Tesla och BMW”, säger bilindustriexperten David Bailey till Birmingham Mail.

Annons
Annons
Rulla till toppen