BMW ska utmana Tesla med 3-serie elbil

Om Tesla kan ha 400.000 förbeställningar på nya Model 3 så finns det helt uppenbarligen en marknad för en eldriven sedanbil. BMW vill ha en bit...

Annons
Annons

Om Tesla kan ha 400.000 förbeställningar på nya Model 3 så finns det helt uppenbarligen en marknad för en eldriven sedanbil. BMW vill ha en bit av den lukrativa kakan och ska därför visa upp en eldriven version av nya 3-serien på Frankfurtsalongen i höst – enligt tyska Handelsblatt.

Som vi beskrev förra hösten samlade sig BMW:s företagsledning till ett strategimöte och uppenbarligen ledde det till konkreta beslut för utveckling av kommande hybridmodeller och elbilar.

Elbilen baserar sig på nästa generation 3-serie, med internkoden G20, som lanseras under 2018. Spionbilder på en laddhybrid av 3-serie G20 har cirkulerat men stämmer uppgifterna från Handelsblatt blir det alltså också en renodlad elbil – utan förbränningsmotor.

När Frankfurtsalongen öppnar i september ska vi få en försmak av nya BMW 3-serien och då ska man även visa upp elbilen.

Några tekniska detaljer om till exempel motorstyrka, batteristorlek och räckvidd är inte kända. Men ska BMW kunna konkurrera med Tesla Model 3 behövs det en elektrisk räckvidd på åtminstone 40 mil.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen