Volkswagens elbilsnyhet kan laddas med en robot

Volkswagen har gjort ett stort nummer av de kommande elbilarna i den så kallade ”ID-familjen”. Först ut blir Volkswagen ID, en eldriven halvkombimodell i ungefär...

Annons
Annons

Volkswagen har gjort ett stort nummer av de kommande elbilarna i den så kallade ”ID-familjen”. Först ut blir Volkswagen ID, en eldriven halvkombimodell i ungefär samma storleksklass som Golf, och som ska börja säljas 2019.

Vid sidan om den säljer Volkswagen redan nu helt eldrivna versioner av Golf och Up – men det räcker tydligen inte, för här kommer ytterligare en VW-elbil.

Volkswagen Gen E är dock ingen konceptbil som ska sättas i produktion utan snarare en forskningsbil som ingenjörerna använder för att visa upp ny teknik.

Volkswagen Gen E ska klara 40 mil på en laddning – gissningsvis enligt den europeiska NEDC-körcykeln – och laddningen kan ske med hjälp av en mobil robot, en teknik som också Tesla experimenterat med. Volkswagen vill använda laddroboten i parkeringsgarage.

Bilen har också en hel del viktbesparande detaljer och senaste generationens batterikemi i litiumjonbatteripaketet, tillsammans med en optimerad elmotor. Exakt vad det innebär rent tekniskt vill Volkswagen ännu inte avslöja.

Volkswagens elbilsnyhet kan laddas med en robot
Annons
Annons
Rulla till toppen