Tesla satsar på snabbare service inför Model 3

Inför utrullningen av nya Model 3 måste Tesla skala upp hela organisationen. Det gäller förstås också servicesidan. Nu presenterar Tesla en satsning med 1.400 nya...

Annons
Annons

Inför utrullningen av nya Model 3 måste Tesla skala upp hela organisationen. Det gäller förstås också servicesidan. Nu presenterar Tesla en satsning med 1.400 nya tekniker, 350 nya servicebilar och 100 nya servicecenter.

Exakt var de nya verkstäderna hamnar är inte officiellt, men Tesla har tittat på hur hög koncentrationen av Model 3-reservationer är på olika platser. Verkstäderna blir större och effektivare än idag med upp till 40 parallella ”servicefiler”. Målet är att verkstäderna ska vara fyra gånger snabbare än en vanlig verkstad.

Men förhoppningsvis behöver Model 3-köparna inte åka in till verkstaden alls, utom när det är dags för service. I en film förklarar Tesla fördelarna med att bilarnas mjukvara kan uppdateras direkt via nätet.

Tesla satsar på snabbare service inför Model 3

Vid sidan av alla nya serviceverkstäder ska Tesla alltså lägga till 350 nya servicebilar. Nio av tio problem med bilen ska kunna diagnostiseras på distans och åtgärdas av en tekniker som kommer till hemmet eller jobbet, utan att Teslaägaren ska behöva ändra om i schemat och åka till verkstaden.

Telsa skryter också om möjligheten att kunna boka service direkt i bilens infotainmentsystem.

De här planerna gäller för Tesla globalt och det är inte säkert att servicemöjligheterna kommer ligga på den här nivån även i Sverige. Men servicekapaciteten ska byggas ut även på den svenska marknaden.

Annons
Annons
Rulla till toppen