Porsche kan lägga ned dieselmotorerna helt

Det är inte säkert att Porsche kommer utveckla någon helt ny dieselmotor. Därmed kan de nuvarande dieselmotorerna bli märkets sista, skriver Automotive News. ”Självklart tittar...

Annons
Annons

Det är inte säkert att Porsche kommer utveckla någon helt ny dieselmotor. Därmed kan de nuvarande dieselmotorerna bli märkets sista, skriver Automotive News.

”Självklart tittar vi på det här. Vi har inte tagit något beslut”, säger Porschechefen Oliver Blume till tidningen.

Dieselskandalen har kastat en skugga även över Porsche, som nu istället storsatsar på elbilar. Konceptbilen Mission E ska bli verklighet 2019, och den första snabbladdaren med kapacitet på hela 350 kW är redan öppen.

Senast 2019 eller 2020 ska Porsche ta beslut om dieselmotorer ska vara en del av framtidens motorstrategi. Målet är att hälften av alla bilar som rullar av bandet 2023 kommer vara eldrivna.

Porsche kan lägga ned dieselmotorerna helt
Även Volvo har gjort klart att det inte blir någon helt ny generation dieselmotorer. Däremot kan de nuvarande dieselmotorerna fortsätta utvecklas.
Porsche kan lägga ned dieselmotorerna helt
Porsches koncernsyskon Audi har däremot gjort klart att dieselmotorer är en viktig del för att möta framtidens utsläppskrav.
Porsche kan lägga ned dieselmotorerna helt
Det var många som rynkade på näsan när Porsche började erbjuda Cayenne och Panamera med dieselmotor. Modellerna såldes in med lång räckvidd och låg förbrukning.
Annons
Annons
Rulla till toppen