Volvo gör klart: Elbilarna ska kosta som en dieselbil

Med start 2019 ska Volvo lansera inte mindre än fem helt eldrivna bilar. Det handlar om tre Volvomodeller och två prestandamodeller under varumärket Polestar. Volvo...

Annons
Annons

Med start 2019 ska Volvo lansera inte mindre än fem helt eldrivna bilar. Det handlar om tre Volvomodeller och två prestandamodeller under varumärket Polestar.

Volvo har tidigare hintat om att den första elbilen ska kosta mellan 35.000 och 40.000 dollar i USA – alltså ungefär samma prisklass som Tesla Model 3.

Nu gör Volvochefen Håkan Samuelsson klart att de nya elbilarna ska kosta ungefär som dagens dieselmodeller. Exakt vad det innebär säger han inte, men det är i alla fall en tydlig indikation på att Volvo ska hålla en ”rimlig” prisnivå på elbilarna för att locka många köpare.

”Vi vill erbjuda våra kunder ett väldigt attraktivt alternativ i de prissegment där vi finns med idag”, säger Håkan Samuelsson till Wirtschaftswoche.

Om vi tar nylanserade Volvo XC60 som exempel kostar den 475.100 kronor i D5 AWD-utförande med trimoptimering från Polestar. XC60 D4 AWD utan Polestaroptimering kostar 435.900 kronor.

Volvo gör klart: Elbilarna ska kosta som en dieselbil
Annons
Annons
Rulla till toppen