Elon Musk säger att han fått klartecken för ny Hyperloop

Elon Musk hävdar att han fått klartecken för att bygga en Hyperloop som kopplar ihop New York med Washington, DC. Sträckan ska dras via Philadelphia...

Annons
Annons

Elon Musk hävdar att han fått klartecken för att bygga en Hyperloop som kopplar ihop New York med Washington, DC. Sträckan ska dras via Philadelphia och Baltimore.

Sträckan mellan New York och Washington, DC tar idag mellan tre och fyra timmar att åka med tåg, och en dryg timme med flyg. Elon Musk tror att Hyperlooptekniken kan pressa ned det till 29 minuter.

I en tweet avslöjar Elon Musk att han fått ett ”verbalt godkännande” för att hans nystartade företag The Boring Company ska få borra ned en underjordisk Hyperloop mellan städerna.

Elon Musk säger att han fått klartecken för ny Hyperloop

Den nya sträckningen ska dras mellan stadskärnorna och passagerarna ska alltså inte behöva ta sig ut till en ”hubb” utanför staden för att åka Hyperloop.

”Klartecknet” som Elon Musk hävdar att han fått innebär dock inte att det faktiskt byggs någon Hyperloop. Lokala myndigheter har blivit tagna på sängen av uttalandet och Elon Musk gick senare ut med en ny tweet där han skrev att det fortfarande krävs mycket arbete för att projektet ska godkännas officielllt.

”Men jag är optimistisk att det kommer hända snabbt”, skriver han.

Elon Musk säger att han fått klartecken för ny Hyperloop
Elon Musk har suttit med i Donald Trumps särskilda arbetsgrupp. Foto: Getty Images

Godkännandet kan ha kommit direkt från Vita Huset, skriver Washington Post. Elon Musk har suttit med i president Donald Trumps särskilda arbetsgrupp.

Hyperlooptekniken fungerar i princip som ”rörpost” där passagerare och gods skjuts fram i ett vakuumrör i uppemot 1.200 km/h. Målet är att pressa ned restiderna ordentligt.

Elon Musk började utveckla tekniken men släppte den sedan fri för andra att använda. Ett av företagen som nu utvecklar tekniken är Hyperloop One som nyss utfört ett första test i full skala.

Elon Musk säger att han fått klartecken för ny Hyperloop

The Boring Company ska bygga underjordiska tunnlar där bilar och kollektivtrafik ska färdas mycket snabbare än på vägar. Nu tänker Elon Musk kombinera kunskaperna hos sitt borrningsföretag med Hyperlooptekniken.

Annons
Annons
Rulla till toppen