Här är ABB:s nya elbilsladdare som fixar 350 kW och 800 volt

Snabbladdare är ett brett begrepp – vad som är ”snabbt” är inte så enkelt att reda ut. Men nu börjar det dyka upp elbilsladdare som...

Annons
Annons
Här är ABB:s nya elbilsladdare som fixar 350 kW och 800 volt

Snabbladdare är ett brett begrepp – vad som är ”snabbt” är inte så enkelt att reda ut. Men nu börjar det dyka upp elbilsladdare som är ordentligt mycket snabbare än dagens snabbladdare.

Senaste tillskottet är ABB:s snabbladdare som har en kapacitet på mellan 150 och 350 kW. Det är mycket mer än vad dagens elbilar klarar av, men vissa biltillverkare har flaggat för att laddhastigheten kommer skruvas upp de kommande åren.

Ett exempel är Porsche Mission E som ska klara 350 kW. På så sätt kan bilen snabbladdas till 80 procent på bara 15 minuter tack vare ett 800-voltssystem.

ABB Terra HP High Power Charge har stöd för både Chademo- och CCS-standarderna och 800-voltsladdning, och den har vattenkylda slangar för att klara den höga strömstyrkan.

En intressant detalj är att själva laddstolpen kopplas till ett laddskåp. Om en av modulerna i laddskåpet går sönder kan stolpen fortfarande ladda bilen, som Tesla Club Sweden förklarar här.

Annons
Annons
Rulla till toppen