Premiär för Nissan Leaf – så mycket kostar den

Nissan har visat upp en ny generation av populära elbilen Leaf. Den begår Sverigepremiär på elbilsmässan eCarExpo, som kommer till Göteborg och Stockholm i höst....

Annons
Annons

Nissan har visat upp en ny generation av populära elbilen Leaf. Den begår Sverigepremiär på elbilsmässan eCarExpo, som kommer till Göteborg och Stockholm i höst.

Vid lanseringen stod det klart att Nissan knappast tänjer på gränserna när det gäller räckvidd. Nya Nissan Leaf har ett batteripaket på 40 kWh och det ger en räckvidd på upp till 38 mil enligt den europeiska NEDC-körcykeln. Fler verioner med högre prestanda och längre räckvidd kommer förmodligen senare.

En annan detalj som många hoppades på var snabbare snabbladdning, men nya Nissan Leaf kan ”bara” laddas med 50 kW precis som föregångaren.

Nu har Nissan släppt uppgifter om lanseringsversionen Nissan Leaf 2Zero i Sverige. Den kostar från 375.500 kronor, eller 335.500 kronor efter supermiljöbilspremien. Om det nya bonus/malus-förslaget går igenom nästa år höjs elbilsbonusen till 60.000 kronor och Nissan Leaf kostar då 315.500 kronor.

Premiär för Nissan Leaf – så mycket kostar den

Än så länge finns alltså bara en version av Nissan Leaf att beställa i Sverige och det är versionen 2Zero som inkluderar en intern laddare på 6,6 kW och metalliclack (det finns bara två färger att välja på: svart eller guld-/grönfärgade ”spring Cloud”).

Nissan Lead 2Zero är fullutrustad med bland annat Bi-LED-strålkastare, LED-bakljus, förarassistanssystemet ProPilot som kan ta över körningen under vissa förhållanden, autobroms med fotgängarigenkänning, navigationssystem, backvarnare som håller koll på trafik från sidorna fram och bak, Apple CarPlay, eluppvärmd ratt och nyckellös start.

Nissan Leaf kommer också med den så kallade ”e-Pedalen” som innebär att bilen kan bromsa när föraren släpper på gasen, och då laddas också batteriet.

Nissan Leaf har också en garanti för batterikapaciteten. Den får inte gå under nio staplar sv tolv på kapacitetsmätaren. Garantin gäller i åtta år eller 16.000 mil och skulle kunna innebära att Nissan Leaf blir attraktiv som begagnatbil eftersom bilen alltså inte får tappa mer batterikapacitet än så.

Annons
Annons
Rulla till toppen