Toyota insisterar: Vi har inte halkat efter i elbilsracet

Toyotas satsningar på hybridtekniken och bränslecellsbilar som Mirai har inte alls inneburit att biljätten halkat efter i utvecklingen av elbilar. Åtminstone inte enligt Toyotas utvecklingschef Kiyotaka...

Annons
Annons

Toyotas satsningar på hybridtekniken och bränslecellsbilar som Mirai har inte alls inneburit att biljätten halkat efter i utvecklingen av elbilar. Åtminstone inte enligt Toyotas utvecklingschef Kiyotaka Ise.

Han säger att Toyota har 20 års erfarenhet av att utveckla och sälja hybridbilar, något som nu kommer översättas till att bygga elbilar.

”Vi har inget att oroa oss för”

”Vi har inget att oroa oss för. Vår elbilsteknologi är redan utvecklad. Grundtekniken är densamma”, säger han till Autocar.

Toyota har gjort en U-sväng och börjat utveckla helt eldrivna batteribilar. Just nu utvecklas en egen plattform enbart för elbilar, och första modellen ska dyka upp 2020, samtidigt som Volkswagens nya ID-modeller.

Några år efter det ska Toyota släppa en elbil med en ny batteriteknik som ska ge längre räckvidd. Solid state-batterierna skulle kunna ge Toyota ett försprång jämfört med konkurrenterna, tror Kiyotaka Ise, men Toyota är definitivt inte ensamma om att titta på solid state-batterier till nästa generation elbilar.

Annons
Annons
Rulla till toppen