Tesla säger upp över 1.000 anställda

Tidigare i oktober avskedade Tesla hundratals anställda. Nu kommer besked att ytterligare anställda får gå. Det gäller flera fabriker runt om i USA men även...

Annons
Annons

Tidigare i oktober avskedade Tesla hundratals anställda.

Nu kommer besked att ytterligare anställda får gå. Det gäller flera fabriker runt om i USA men även 205 anställda på utvecklingscentret Solar City i Roseville, Kalifornien. Uppsägningarna gäller både Tesla men också Solar City, som är ett dotterbolag till Tesla sedan 2016. Sammanlagt ska det röra sig om ungefär 1.200 anställda.

Orsaken till uppsägningarna ska vara att företaget gjort ”prestanda-mätningar” på de anställda.

”Prestanda-mätningarna leder till att vissa får bonusar, andra måste sluta. Tesla fortsätter att växa och nyanställda runt om i världen”, skriver företaget i en kommentar enligt CNBC.

I klartext: De får sparken för att inte ha arbetat tillräckligt bra.

Flera anställda säger till CNBC att inga prestandamätningar gjorts, och att de uppsagda inte heller fått se resultaten i samband med uppsägninagrna. Andra har fått veta att de fått sluta på grund av ”samarbetsproblem”. En tidigare anställd – Abraham Duarte – har lämnat in en stämning mot företaget och menar att de brutit mot kaliforniska lagar när det gäller varsel inför uppsägningar.

”Vi har förstått att Tesla kommer att säga att uppsägningarna inte beror på arbetsbrist, utan på att de var dåliga anställda”, säger hans jurist Nick Rosenthal.

Annons
Annons
Rulla till toppen