BMW:s modellnamn hintar om nya suv-modeller

BMW har registrerat en mängd nya modellnamn som tyder på att vi snart kan få se flera eldrivna suvar. Med tanke på hur mycket suv-försäljningen...

Annons
Annons

BMW har registrerat en mängd nya modellnamn som tyder på att vi snart kan få se flera eldrivna suvar.

Med tanke på hur mycket suv-försäljningen ökar är det inte så underligt att BMW planerar att lansera nya suv-modeller med eldrift. Hyundai Kona och Kia Niro är båda på väg med eldrift, Tesla Model X säljer bra och både AudiJaguar och Mercedes ska snart lansera eldrivna konkurrenter.

Idag finns bara två modeller i BMW:s ”i-serie”, som består av elbilar och laddhybrider. Men snart kan det bli fler. BMW har nämligen registrerat namnen iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 och iX9, skriver Autocar.

BMW har också registrerat namnen E1, E2, E3, E4, E5, E6, E7, E8 och E9. BMW hade faktiskt en modell med namnet E1 i början av 1990-talet. Det var en eldriven konceptbil och på sätt och vis en föregångare till dagens i3.

BMW:s modellnamn hintar om nya suv-modeller
BMW:s modellnamn E1 kan äntligen bli verklighet – men förmodligen med lite mer uppdaterad teknik under skalet än konceptbilen från 1990-talet.

Det är oklart om BMW helt enkelt ska konvertera dagens suv-modeller till eldrift eller om de nya modellnamnen hamnar på bilar som är specialutvecklade som just elbilar, som BMW i3 och i8 är idag.

BMW har bekräftat att det kommer en eldriven version av suven X3. Den skulle alltså kunna få heta BMW iX3.

Som vanligt när det gäller den här typen av nyhet behöver det inte alls betyda att BMW faktiskt ska lansera modeller med de här namnen. Men att BMW har registrerat namnen kan ändå tyda på att modellerna kan dyka upp under de kommande åren. BMW vill i alla fall inte att någon konkurrent lägger beslag på namnen.

BMW:s modellnamn hintar om nya suv-modeller
BMW i3 kan snart få sällskap av flera suv-modeller i i-serien.
BMW:s modellnamn hintar om nya suv-modeller
BMW X3 kommer med eldrift.
Annons
Annons
Rulla till toppen