Tesla visar ny bild på Supercharger med ”laddningslounge”

Tesla har visat upp en ny bild på hur framtidens Supercharger-laddare kommer se ut. När Tesla ökar produktionstakten för Model 3 behövs större laddstationer med fler...

Annons
Annons

Tesla har visat upp en ny bild på hur framtidens Supercharger-laddare kommer se ut. När Tesla ökar produktionstakten för Model 3 behövs större laddstationer med fler laddstolpar.

Bilden här ovan visar hur Teslas Supercharger längs Interstate 5 mellan Los Angeles och San Francisco kommer se ut. Stationen har solcellspaneler på taket och en ”lounge” där Teslaägarna kan vänta och kanske äta en bit mat.

Den här typen av snabbladdare skulle också kunna utrustas med Teslas nya ”Megachargers” som ska ladda den nya lastbilen med 64 mils räckvidd på 30 minuter.

Vid sidan om den nya stora Superchargern i Kalifornien med 40 laddplatser ska Tesla öppna ytterligare en Supercharger i Kina med plats för 50 bilar. Redan nu finns en Supercharger med 50 laddplatser i Shanghai.

Tesla har som mål att ha 10.000 laddplatser öppna före 2018, men Elon Musk har en bit kvar för att klara det målet. I skrivande stund har Tesla 7.486 laddplatser, enligt Supercharge.info.

Annons
Annons
Rulla till toppen