Northvolt har fortfarande 37 miljarder kronor kvar till målet

Den svenska batterifabriken som ska bli verklighet i Skellefteå har än så länge bara fått in en bråkdel av pengarna som behövs. Fortfarande saknas 37...

Annons
Annons

Den svenska batterifabriken som ska bli verklighet i Skellefteå har än så länge bara fått in en bråkdel av pengarna som behövs. Fortfarande saknas 37 miljarder kronor, skriver Dagens Nyheter.

”Lugn är jag inte eftersom det är så jävla mycket att göra. Men sover jag dåligt på natten på grund av finansieringen? Nej, det gör jag inte”, säger företagets vd Peter Carlsson till tidningen.

”Lugn är jag inte eftersom det är så jävla mycket att göra”

Northvolt ska också bygga en prototypanläggning i Västerås och har ansökt om ett lån från Europeiska investeringsbanken på en miljard kronor för att få igång den.

Peter Carlsson är alltså hoppfull och säger att intresset från olika kapitalaktörer är stort.

Den stora batterifabriken ska ge tusentals nya jobb. Northvolt valde Skellefteå och Västerås i en öppen process där kommunerna fick ansöka och tävla med varandra.

Northvolt är redan igång med rekryteringen och söker bland annat en projektledare för batteriutveckling, en affärsutvecklingschef och ingenjörer som är specialiserade på litiumjonbatterisystem.

Annons
Annons
Rulla till toppen