Toyotas helomvändning: Tio nya elbilar på gång

Toyota verkar ha kommit till ett vägskäl när det gäller att satsa på elbilar eller inte. Och beslutet verkar vara taget – Toyota ska lansera...

Annons
Annons

Toyota verkar ha kommit till ett vägskäl när det gäller att satsa på elbilar eller inte. Och beslutet verkar vara taget – Toyota ska lansera ”fler än tio” elbilar om bara några år.

Hittills har Toyota varit väldigt försiktiga när det gäller elbilar. Förutom hybridmodellen Prius finns en enda laddhybrid i modellprogrammet, trots att märket ju var pionjärer på elektrifierade bilar under 1990-talet.

Toyota offentliggör de nya planerna i ett pressmeddelande, och de går alltså ut på att lansera åtminstone tio nya elbilar under de kommande åren (”fram till det tidiga 2020-talet”).

Men det verkar samtidigt som att svenska bilköpare får vänta lite längre. Första elbilen ska lanseras i Kina och sedan i Japan, Indien, USA och Europa.

I planerna ingår också att lansera elektrifierade versioner av alla Toyota- och Lexusmodeller 2025. Men det finns inga planer på att ge upp Toyotas planer på bränslecellsbilar – tvärt om ska fler modeller lanseras, både personbilar och transportbilar, under 2020-talet.

Annons
Annons
Rulla till toppen