Premiären närmar sig för Audis eldrivna suv

Audis elsuv e-tron har visats upp som konceptbil, men den färdiga produktionsversionen är inte officiell än. Det blir den i höst, enligt nya uppgifter till...

Annons
Annons

Audis elsuv e-tron har visats upp som konceptbil, men den färdiga produktionsversionen är inte officiell än. Det blir den i höst, enligt nya uppgifter till Auto Express.

Gissningsvis blir det premiär på Parissalongen som öppnar i oktober. Om Audi e-tron ska börja säljas i Sverige direkt efter premiären är än så länge oklart. USA och Kina är prioriterade marknader, och köpare i elbilslandet Norge kan redan förhandsboka ett exemplar.

Audi blir därmed omkörda av Jaguar som börjar sälja den eldrivna suven I-Pace tidigare under året – förmodligen i juni eller juli.

Audi e-tron blir en helt eldriven suv som slinker in ungefär mellan Q5 och Q7 storleksmässigt. Den blir alltså en helt egen modellserie. Designen blir inte riktigt lika futuristisk som på konceptbilen utan tonas ned en aning.

När det gäller räckvidd siktar Audi på omkring 50 mil enligt NEDC-körcykeln. Det borde innebära knappt 40 mil i verkligheten som bäst.

Annons
Annons
Rulla till toppen