Nu gör Ferrari helt om – ska smita före Tesla med en eldriven superbil

Chefen för Ferrari har tidigare sagt att det verkligen inte ska bli någon suv i modellprogrammet. ”Över min döda kropp!”, utbrast Sergio Marchionne vid ett...

Annons
Annons

Chefen för Ferrari har tidigare sagt att det verkligen inte ska bli någon suv i modellprogrammet. ”Över min döda kropp!”, utbrast Sergio Marchionne vid ett tillfälle. Men det beslutet är redan upprivet.

Nu ska ytterligare ett tabu brytas för Ferraris och Sergios del. Han har knappast varit någon förespråkare för elbilar, men nu står det klart att Fiat/Chrysler-koncernens kronjuvel Ferrari faktiskt ska lansera en eldriven superbil.

Den nyheten presenterades på bilsalongen i Detroit.

Nu gör Ferrari helt om – ska smita före Tesla med en eldriven superbil
Tesla Roadster fixar 0–96 km/h på under två sekunder.

Sergio Marchionne bjöd inte på några detaljer alls om elbilen, men han gav en indikation på att den kommer dyka upp på marknaden före Tesla Roadster, 2020. I så fall gissar vi att utvecklingen redan är i full gång i Maranello.

”Folk är förvånade över vad Tesla gjorde med en superbil. Jag försöker inte förminska det Elon Musk gjort, men jag tror det är görbart för oss alla”, sa han enligt Bloomberg.

”Jag försöker inte förminska det Elon Musk gjort, men jag tror det är görbart för oss alla”

Marchionne har tidigare sagt att han hoppas ingen köper eldrivna Fiat 500e eftersom märket gick med så stor förlust på varje sålt exemplar, och även nu på Detroitsalongen pratade han ned elbilarna – han sa att han inte känner till någon som tjänar pengar på att sälja elbilar förutom de riktigt lyxiga och exklusiva märkena.

Det är heller inte så länge sedan Ferraris egen teknikchef Michael Leiters sa att märket inte har några planer på någon elsuperbil. Anledningen skulle vara att elbilen inte har något motorljud, vilket är viktigt för Ferrariköparna.

Annons
Annons
Rulla till toppen