Nya tag för att bygga fler snabbladdare längs större vägar

Antalet snabbladdare längs vägarna blir fler, och det gör livet som elbilist enklare. Men det finns fortfarande områden där det är glest mellan snabbladdarna. För...

Annons
Annons
Nya tag för att bygga fler snabbladdare längs större vägar

Antalet snabbladdare längs vägarna blir fler, och det gör livet som elbilist enklare. Men det finns fortfarande områden där det är glest mellan snabbladdarna.

För att råda bot på det ger regeringen nu Trafikverket i uppdrag att se över hur Sveriges laddnätverk ser ut, hur det skulle kunna utvecklas och vad det i så fall skulle kosta. Resultatet ska bli klart i sommar.

”Tack vare regeringens satsning på laddinfrastrukturen har den byggts ut i många kommuner och städer. Nu tar vi nästa steg för att också kunna öka laddinfrastrukturen längs större vägar i hela landet”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Många som bytt till elbil skriver under på att bilen oftast laddas hemma under natten. Men för andra är det ingen möjlighet – till exempel lägenhetsbor utan garageplats. Då kan snabbladdning vara en lösning, men framför allt ska de användas för långresor.

Annons
Annons
Rulla till toppen