Koenigsegg kan bygga elbil: ”Jag tror det kommer”

Hybridteknik var inte vanligt bland superbilarna för bara några år sedan, men där var svenska uppstickaren Koenigsegg tidigt ute med Regera, som har intressant hybridteknik....

Annons
Annons

Hybridteknik var inte vanligt bland superbilarna för bara några år sedan, men där var svenska uppstickaren Koenigsegg tidigt ute med Regera, som har intressant hybridteknik.

Helt eldrivna modeller har varit ännu ovanligare. Visst, Mercedes och Audi har byggt eldrivna prestandamodeller, men det är mindre tillverkare som Rimac som tagit över elbilsnischen bland superbilstillverkarna.

Koenigsegg skulle kunna bygga en helt eldriven modell, avslöjar Christian von Koenigsegg själv i en intervju med sajten Autoguide. Inspirationen kommer från Christians egen Tesla Model S.

Koenigsegg skulle kunna bygga en helt eldriven modell – problemet är ljudet

Koenigsegg kan bygga elbil:

Elbiledelen i Regera ger ”omkring 700 hästkrafter”

Om Koenigsegg skulle ta bort förbränningsmotorn ur Regera skulle det förmodligen bli världens mest avancerade elbil, säger Christian i intervjun. Enligt honom har Koenigsegg Regera världens första homologerade 800-voltsdrivsystem och elbilsdelen ger omkring 700 hästkrafter.

”Vi skulle förstås kunna expandera det och trycka på för mer eldrift och kanske inte minska förbränningsmotordelen men åtminstone inte minska den så mycket, eller kanske göra något som är helt eldrivet. Och jag tror det kommer. Teknologin blir bättre och bättre väldigt snabbt”, säger Christian von Koenigsegg i intervjun.

”Miljöaspekten är inte något att tänka på när det gäller Koenigsegg”

Det finns dock en nackdel, i Koenigseggs ögon, och det är ljudet – något som också Ferrari larmat för när det gäller elbilar. Ferrari verkar dock inte längre tycka det problemet är så viktigt.

Ljudet är fortfarande viktigt för bilentusiaster enligt Christian von Koenigsegg, och han kommer inte använda elbilstekniken för att sänka utsläppen eftersom företaget ändå bygger så få bilar. Han kommer använda den för att maximera prestandan.

”Jag tror inte miljöaspekten är något att tänka på när det gäller Koenigsegg eftersom det finns så få bilar och de körs vanligtvis inte som vardagsbilar. Vi förorenar inte världen. Och du kan tanka dem med alkohol!”

Annons
Annons
Rulla till toppen