Nissan lanserar batteribyte för Leaf – från 24.000 kronor

En av de vanligaste frågorna som blivande elbilister är hur länge batteriet håller, och vad som händer när batteriet är ”slutkört”. Många biltillverkare har redan...

Annons
Annons

En av de vanligaste frågorna som blivande elbilister är hur länge batteriet håller, och vad som händer när batteriet är ”slutkört”.

Många biltillverkare har redan någon lösning för att ta hand om uttjänta batterier som då ofta används för att lagra till exempel solenergi. Men många efterfrågar också att helt enkelt kunna byta batteri i sin elbil till ett nytt, för att förlänga livslängden – och det är precis vad Nissan nu lanserar.

Nissan Leaf-ägarna får möjlighet att byta ut sitt batteri mot antingen ett nytt eller renoverat batteri. Först ut är Japan, men förhoppningsvis utökas det här initiativet även till fler länder.

Ett nytt batteripaket på 24 kWh kostar drygt 50.000 kronor, 30 kWh kostar 61.000 kronor och 40 kWh kostar 65.000 kronor. Ett begagnat och renoverat batteri är förstås billigare och då börjar priserna på 24.000 kronor.

Köpare som nöjer sig med ett renoverat batteri kommer alltså undan med att betala mindre än hälften så mycket som för ett nytt batteri.

Nissan renoverar batterierna tillsammans med 4R Energy Group.

Läs också: Nissan har sparat in på en viktig detalj – det straffar sig för batteriet

Annons
Annons
Rulla till toppen