Första bilden: Volkswagens nya elbil ska bli billigare än Tesla Model 3

Volkswagen Neo blir ungefär lika stor som en Golf – men mycket rymligare.

Annons
Annons
Första bilden: Volkswagens nya elbil ska bli billigare än Tesla Model 3

Volkswagen gör en helomvändning efter dieselskandalen och satsar miljardbelopp på elbilar. Konceptbilen Volkswagen ID visades upp 2016 och premiären dröjer tyvärr till 2020. Men redan nu finns en första bild på hur produktionsbilen kommer se ut hos tyska tidningen Bild.

När Volkswagen sätter ID i produktion byter den namn till Volkswagen Neo, men designmässigt känns nästan allt igen från konceptbilen. Fronten har fått en skarv mellan stötfångare och motorhuv, bilen har fått backspeglar, nya fälgar och större luftintag. Men i övrigt är bilarna faktiskt överraskande lika.

Volkswagen Neo är utvecklad från grunden som elbil på koncernens nya plattform MEB. Det borde innebära att både utrymmen och batterikapacitet blir bättre än om plattformen också måste ta hänsyn till en förbränningsmotor.

Storleksmässigt hamnar Volkswagen Neo i ungefär samma klass som Golf men den ska bli betydligt rymligare. Räckvidden hamnar på mellan 40 och 60 mil enligt NEDC-körcykeln beroende på batteripaket. Den siffran blir lägre i den nya och hårdare WLTP-körcykeln.

Den kanske mest intressanta detaljen är att Volkswagen hävdar att Neo blir betydligt billigare än Tesla Model 3.

Efter Volkswagen Neo kommer flera andra elbilar, bland andra suven ID Crozz och retrobussen ID Buzz.

Första bilden: Volkswagens nya elbil ska bli billigare än Tesla Model 3
Konceptbilen Volkswagen ID.
Annons
Annons
Rulla till toppen