Tesla stoppar fabriken – uppe i 3.500 Model 3 per vecka

Elon Musk har satt ett produktionsmål på 6.000 Model 3 per vecka, senast i juli. Och det verkar som om tempot i Fremont-fabriken skruvats upp rejält,...

Annons
Annons

Elon Musk har satt ett produktionsmål på 6.000 Model 3 per vecka, senast i juli. Och det verkar som om tempot i Fremont-fabriken skruvats upp rejält, efter att Elon Musk fokuserat hårt på att hitta alla flaskhalsar.

För att öka på snabbheten planerar Tesla att utföra en ombyggnation av produktionslinan och den sker 26–31 maj. Under den perioden byggs inga bilar. Produktionsstoppet ligger i linje med tidigare besked från Tesla där man sagt att det blir ungefär tio dagars ombyggnation under andra kvartalet.

I ett internt personalmeddelande, som snappats upp av sajten Electrek, berättar Elon Musk att man sannolikt kommer upp i ett tempo den här veckan på 3.500 Model 3 (500 per dygn). Elon Musk uppmanade också alla berörda att genast rapportera flaskhalsar i produktionen. Fabriken körs numera ”24/7”, det vill säga treskift sju dagar i veckan.

 

Tesla stoppar fabriken – uppe i 3.500 Model 3 per vecka
Tempot ökar stadigt, även om produktionen är försenad. Kan man komma upp i 5.000–6.000 Model 3 i veckan gör det också mycket för Teslas lönsamhet.
Annons
Annons
Rulla till toppen