Rusning efter Hyundai Kona Electric i Norge

Hyundai ska lansera en eldriven version av kompaktsuven Kona, med en räckviddssiffra på 48 mil enligt den nya och hårdare WLTP-körcykeln. I förra veckan stod...

Annons
Annons

Hyundai ska lansera en eldriven version av kompaktsuven Kona, med en räckviddssiffra på 48 mil enligt den nya och hårdare WLTP-körcykeln.

I förra veckan stod det klart att den får ett ganska konkurrenskraftigt pris på den viktiga norska elbilsmarknaden. Där börjar priserna på 325.900 norska kronor – motsvarande 350.000 svenska kronor.

Hyundai har fått in 20.000 intresseanmälningar för Kona Electric i Norge, och nu uppger Hyundai att över 3.100 av dem också lagt en beställning – långt innan bilen ens går att provköra.

Det innebär att hela årets leverans av Kona Electric är slutsåld i Norge.

”Om våra prognoser stämmer förväntar vi oss att kunna leverera till alla som är intresserade under 2018 eller 2019. Det är möjligt att det blir 2020 för den som beställer men inte står på intresselistan”, säger Christian Stenbo på Hyundai i Norge, till tek.no.

Hyundai Kona ger sig in i en bilklass som växer explosionsartat. Allt fler bilköpare väljer en suv, trots att de ofta har högre förbrukning och är dyrare att köpa än motsvarande kompaktbil.

Annons
Annons
Rulla till toppen