Jaguar I-Pace börjar levereras i september

Drygt 100 svenska köpare väntar på nya elsuven.

Annons
Annons

Många ser fram emot Jaguars intåg i elbilsvärlden. Kompaktsuven I-Pace kostar omkring 800.000 kronor och är därmed inte för alla, men den har fått fina omdömen i de första provkörningarna.

Men på den norska marknaden finns vissa frågetecken. En del ägare slår larm om att leveranserna blivit försenade på grund av ”prioriteringar”.

Det står också klart att Jaguar I-Pace får en räckvidd på 47 mil enligt den nya och hårdare WLTP-körcykeln, inte 48 mil som Jaguar tidigare uppgav, på grund av olika ”finjusteringar”, som Jaguar uttrycker det. Köparna som redan lagt en beställning har blivit informerade.

Här i Sverige har drygt 100 köpare lagt en beställning. Leveranserna blir något försenade även här, men inte mycket, enligt Søren Hyltoft som är press- och pr-chef för Jaguar/Land Rover i Skandinavien.

”Ganska många kommer levereras i tid”, säger han.

De första leveranserna kommer igång till svenska kunder i mitten av september. Förra sommaren hade 35 svenska köpare förhandsbokat bilen.

Jaguar I-Pace är fyrhjulsdriven, har ett batteripaket på 90 kWh och ska klara 0–100 km/h på 4,8 sekunder. Effekten ligger på 294 kW (400 hästkrafter) och vridmomentet på 700 Nm. Priserna börjar på 829.000 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen