Nya uppgifter: Volkswagen stod redo att investera i Tesla

Elon Musk ville inte lämna över kontrollen till konventionella bilföretag.

Annons
Annons

Det är många som undrar vad som hände bakom kulisserna efter att Teslachefen Elon Musk twittrade om att han ville privatisera företaget.

Det vi vet är att det i nuläget inte finns några planer på att privatisera Tesla – företaget blir kvar på börsen.

Nu kommer nya uppgifter från Wall Street Journal och New York Times som åtminstone till viss del beskriver vad som hänt. Enligt de nya uppgifterna skulle Volkswagen ha stått för en del av finansieringen.

Volkswagen ska ha varit en av de möjliga investerarna som Elon Musks rådgivare sållat fram. Men Elon Musk gillade dock inte tanken på att lämna över en stor del av kontrollen i företaget till andra konventionella bilföretag och oljebolag.

”Han var djupt misstänksam mot rivaliserande bilföretag”, skriver Wall Street Journal, och han gillade inte tanken på att konkurrenter skulle kunna ”åka snålskjuts” på Tesla.

”Elon Musk var djupt misstänksam mot rivaliserande bilföretag”

Det går å andra sidan tvärt emot hans tidigare uttalanden om att pengar från Mercedesägaren Daimler faktiskt räddat Tesla från konkurs 2009. Även Toyota investerade i Tesla.

Enligt uppgifter till Bloomberg var personerna bakom den saudiska fonden som också skulle investera i Tesla upprörda över all publicitet. Fonden ville inte göra någon stor investering i Tesla och verkligen inte köpa ut hela Tesla, enligt uppgifterna.

Varken Tesla eller Volkswagen har kommenterat uppgifterna.

Annons
Annons
Rulla till toppen