GM:s nya superladdare blir snabbare än Tesla och Porsche

Tillsammans med Delta America utvecklar General Motors en ny typ av snabbladdare med imponerande prestanda. Målet är att ladda cirka 30 kilometer räckvidd per minut,...

Annons
Annons

Tillsammans med Delta America utvecklar General Motors en ny typ av snabbladdare med imponerande prestanda. Målet är att ladda cirka 30 kilometer räckvidd per minut, vilket är snabbare än både det som Tesla och Porsche erbjuder.

Teslas supercharger kan som mest ladda cirka 9 kilometer per minut och Porsches superladdare med 800 volt ska kunna nå upp till 20 kilometer per minut.

Enligt GM är det laddtiden för elbilar som ”oroar” konsumenterna, mer än räckviddsångesten. Många stadsbor har inte tillgång till laddare där bilen parkeras, därför är det mer intressant med riktigt snabba snabbladdare.

Hur tekniken är utformad hos GM:s kommande snabbladdare framgår inte men målet är att den ska vara färdig till den kommande elbilsoffensiven. GM utvecklar ett 20-tal elbilsmodeller som ska vara redo att lanseras om fem år, 2023.

General Motors elbilsmodell Chevrolet Bolt har en snabbladdare som kan fylla på 145 kilometers räckvidd på 30 minuter.

GM:s nya superladdare blir snabbare än Tesla och Porsche
Enligt GM:s kundundersökningar är snabbladdare viktigt, speciellt för de som bor i stadskärnan och förmodligen inte har tillgång till laddstolpe vid bilparkeringen. Foto: Karl Gehring/The Denver Post via Getty Images.
Annons
Annons
Rulla till toppen