BMW breddar elbilsflottan – i4 på gång

BMW satsar stort på elbilar. iX3 är planerad till 2020 och nu kommer alltså besked om att nästa elbilsmodell heter i4 och får premiär 2021.

Annons
Annons

BMW:s ordförande Harald Krüger bekräftar på Parissalongen att i4 får premiär år 2021. Han säger dessutom att i4 ska kunna köras 70 mil på en laddning och leverera en 0–100-tid som kommer ställa allt på ända. Denna räckviddssiffra är hämtad från den förlåtande NEDC-körcykeln. Hur lång räckvidden bli i den nya och mycket hårdare WLTP-körcykeln återstår att se.

Mycket mer än så får vi inte veta om i4, men den kommer byggas i München och rimligtvis baseras mycket på iVision Dynamics concept som presenterades på Frankfurtmässan förra året. Det placerar i4 i samma storlekskategori som BMW 4-serie Gran Coupé.

Det ryktas också om att elmotorn för i4 kommer att placeras på framaxeln och sedan skicka kraften till bakaxeln. Detta för att bilen ska kännas som BMW-lik som möjligt under körning.

BMW har sedan tidigare annonserat att företaget ska ha fem helt elektriska modeller i produktion år 2021. Utöver redan existerande i3 väntas också Mini EV, iX3 och nu i4. Således kan vi väntas oss ännu en elbil från Bayern innan 2021. 

BMW breddar elbilsflottan – i4 på gång
Annons
Annons
Rulla till toppen