Svenska Uniti: ”Kan inte garantera produktion i Landskrona”

Svenska uppstickaren Uniti, som ska bygga en minimal elbil för stadstrafik, har gjort en stor sak av att bilen kan tillverkas i Landskrona. Uniti har...

Annons
Annons

Svenska uppstickaren Uniti, som ska bygga en minimal elbil för stadstrafik, har gjort en stor sak av att bilen kan tillverkas i Landskrona. Uniti har hintat om att skapa upp emot 1.000 nya jobb.

Företaget har planer på att bygga bilen även på andra platser, som Australien, men det skulle onekligen vara en fjäder i hatten för Uniti om bilen också kunde tillverkas på hemmaplan.

Men det är inte alls säkert att Uniti får till någon biltillverkning i större omfattning i Landskrona.

”Vi har ingen produktion där just nu, och det har vi inte någon annanstans heller. Vi kan inte garantera att det blir en produktion i Landskrona. Vi för också diskussioner med politiska företrädare i regionen”, säger Robin Eriksson, marknadschef för Uniti, till sajten 8 till 5.

Uniti har precis rekryterat en ny utvecklingschef från England, Sally Povolotsky, och företaget ska flytta en del av utvecklingen till Silverstone. Uniti siktar dock på att bygga bilen på många olika platser, bland annat Sverige, och där står Landskrona fortfarande högst upp på listan.

Från början tänkte Uniti utveckla elbilen enligt det så kallade L7e-reglementet och bilen skulle därmed klassas som tung fyrhjuling. Nu är planen istället att bilen ska byggas som en riktig personbil. Det skulle kunna innebära en högre prislapp än de 145.000 kronor som Uniti tidigare gick ut med, skriver 8 till 5.

Annons
Annons
Rulla till toppen