Första testerna igång med svenska ellastbilen Einride

Svenska uppstickaren Einride har ambitiösa planer på att utmana de stora jättarna med en eldriven och självkörande lastbil. Den saknar helt förarhytt och kan köra...

Annons
Annons

Svenska uppstickaren Einride har ambitiösa planer på att utmana de stora jättarna med en eldriven och självkörande lastbil.

Den saknar helt förarhytt och kan köra själv på motorväg, men i mer komplicerad stadstrafik kan den fjärrstyras av en mänsklig förare i ett ”kontrollcenter”.

Nu kör Einride igång de allra första testerna av lastbilen Einride T-pod tillsammans med DB Schenker. I första skedet ska lastbilen köra mellan ett lager och en terminal, men på längre sikt ska bilen också testas på väg – när Transportstyrelsen ger sitt medgivande.

”Tunga vägtransporter står för en betydande del av de globala koldioxidutsläppen. Genom att ersätta diesel med el minskar koldioxidutsläppen med 90 procent. Vi är glada och tacksamma att DB Schenker valt att vara en del av den här revolutionerande förändringen av transportindustrin”, säger Robert Falck, vd och grundare av Einride, i ett pressmeddelande.

Första testerna igång med svenska ellastbilen Einride
Annons
Annons
Rulla till toppen