Jaguar inleder utredning efter fiasko i elbilstävling

Det var i tävlingen Swedish Electric Car Championship, som anordnades av tidningen Elbilen och elbilsmässan eCarExpo, där fyra stycken elbilar – Tesla Model S, Jaguar...

Annons
Annons

Det var i tävlingen Swedish Electric Car Championship, som anordnades av tidningen Elbilen och elbilsmässan eCarExpo, där fyra stycken elbilar – Tesla Model S, Jaguar I-Pace, Hyundai Kona och Kia e-Niro – tävlade från Haparanda till Ystad.

Tävlingen vanns överlägset av Tesla Model S, men det mest anmärkningsvärda var att Jaguar I-Pace hade så stora problem i den svenska vinterkylan att den fick bryta tävlingen. Problemen bestod i långa laddtider, laddare som inte ville starta, hög förbrukning och vid ett tillfälle fastnade laddhandsken oförklarligt i ladduttaget.

Med anledningen av detta ska nu Jaguar göra en utredning om varför det gick som det gick, det skriver Elbilen. Jaguar skriver i en mail till Elbilen att de inte vill uttala sig innan utredningen är klar, men att det troligen berodde på ett fel i programvaran på den specifika bilen.

Tävlingen vanns som sagt av Tesla Model S på nya rekordtiden 20 timmar och 51 minuter.

Annons
Annons
Rulla till toppen