Hyundai Kona Electric har fått svenska priser och korrigerad räckvidd

Precis som Kia har fått revidera sina WLTP-siffor för e-Niro måste nu Hyundai göra samma sak för Kona Electric. Enligt Hyundais pressmeddelande verkar det röra...

Annons
Annons

Precis som Kia har fått revidera sina WLTP-siffor för e-Niro måste nu Hyundai göra samma sak för Kona Electric. Enligt Hyundais pressmeddelande verkar det röra sig om samma problem som för Kia, en felaktig testmetodik hos den organisation som övervakade och utförde testerna.

De nya omräknade och korrekta WLTP-siffrorna för Kona Electric lyder: 28,9 mil för det mindre batteriet på 39 kWh och 44,9 mil för det stora batteriet på 64 kWh. Den tidigare WLTP-räckvidden med det stora batteriet var 48,1 mil.

Och så var det priserna då. Kona Electric med 39 kWh-batteriet kommer kosta från 359.900, och med det större batteriet på 64 kWh ska Kona Electric kosta från 409.900. Skulle man vilja ha det stora batteriet och premiumpaket kostar det från 444.900. Alla dessa priser är exklusive elbilsbonusen på 60.000 kronor.

I jämförelse kommer Kia e-Niro kosta från 429.900. Också det priset är exklusive miljöbonusen på 60.000 kronor.

I nästa nummer av auto motor & sport har vi testat Hyundai Kona Electric och där kan ni läsa vilken faktisk räckvidd vi mätte upp.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen